Familie

Op 28 november 2015 zou ons moeder, Maria Uyttenhove, 100 jaar geworden zijn. Zij overleed op haar 84ste verjaardag, 28 november 1999.


Hierbij enkele jeugdfoto's van haar.

April 1927 - plechtige communie
1933 - 18 jaar en van school af

De stamboom van de familie Matthijs vind je hier terug.

De genealogie van de familie De Backer/Picqueur vind je hier.

De stamboom van de familie Uyttenhove vind je hier terug

Op 27 juli 2017 zou ons vader 100 jaar geworden zijn, maar hij overleed op 8 april 2010. Toen hij drie maand oud was, overleed zijn vader Jean Baptist Matthijs aan de gevolgen van zijn opeising door de Duitsers en zijn werk in de omgeving van Verdun. Je vindt de volledige geschiedenis door hier te klikken


Zondag 11 maart 2018 stelden we vast dat het graf van ons grootvader, Jozef Uyttenhove, en zijn dochter, Roza Uyttenhove, verdwenen was op het kerkhof van Schellebelle. We hebben nooit enige aankondiging gezien dat dit graf zou verwijderd worden. Hoe kon het dan weg???

Zie foto van het verdwenen graf hiernaast.

Er is   een  oplossing in zicht voor het verdwenen graf. Er zou  gezocht worden bij de familie naar voldoende geld om de concessie te vernieuwen. De gemeente zou dan  het graf opnieuw plaatsen.

Door een misverstand werd het graf verwijderd zonder de rest van de nabestaanden te raadplegen. De gemeente wil het graf opnieuw plaatsen  - op hun kosten - mits we een concessie voor 25 jaar nemen. Dit kost 800 euro. We gaan met zoveel mogelijk nabestaanden samenleggen, maar iedereen mag zijn duid in het zakje doen. Dit kan door een bedrag over te schrijven op rekening: BE89 7785 9923 9985  -  van H. Uyttenhove met vermelding " Graf Jozef en Roza Uyttenhove". Alvast bedankt voor de moeite.

Verdwenen graf van Jozef en Roza Uyttenhove